ΨΥΓΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

acrord55209

ΨΥΓΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

24 VOLT-220 VOLT

ΠΑΡΟΧΗ 20-600 ΛΙΤΡΑ

ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΕΣΗ 20 BAR

AcroRd325946

ΨΥΓΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ 30-400 ΛΙΤΡΑ

ΘΡΑΥΣΗ 18 BAR

ΨΥΓΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

Τα ψυγεία λαδιού χωρίζονται σε ηλεκτρικά και λαδιού νερού.   Υδραυλικές μονάδες οι οποίες είτε λόγω χώρου, είτε γιατί η παραγωγικοί ρυθμοί είναι υψηλών ταχυτήτων απαιτούν την τοποθέτηση ψυγειων λαδιού προκειμ΄νεου η θερμοκρασία να μην ξεπερνά του 50-55 βαθμούς κελσίου που είναι και το όριο χρήσης των υδραυλικών ελαίων.  Εαν το σύστημα απαιτούσε μικρότερο δοχείο αποθήκευσης λαδιού (λόγω χώρου) τότε η τοποθέτηση ψυγείου είναι επιβεβλημένη.

Η χωρητικότητα του λαδιού θεωρητικά πρέπει να είναι 300% επι της παροχής της αντλίας.  Ενα δηλαδή μια αντλία παρέχει 30 λίτρα το λεπτό στις 1500rpm  τότε το δοχείο αποθήκευσης θα πρέπεθ να είναι 90-100 λίτρα ώστε το λάδι να μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία λειτουργίας περίπου στους 40 βαθμούς κελσίου.

Σε άλλες περιπτώσεις ο παραγωγικός κύκλος απαιτεί ταχύητητες μεγάλες ή το περιβάλλον είναι υψηλών θερμοκρασιών, με αποτέλεσμα το δοχέιο αποθήκευσης του λαδιού να μην  μπορεί να καρατήσει την θερμοκρασία χαμηλά.

Εαν σε ένα υδραυλικό σύστημα η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 60-70 βαθμούς για αρκετό χρονικό διάστημα τότε τα στεγανά των εξαρτημάτων θα πολυμεριστούν και οι υδραυλικές βαλβίδες με την συστολή διαστολή θα ”κολλήσουν”.

Τα ψυγεία λαδιού έχουν άπειρες εφαρμογές στην Ναυτιλία,  Βιομηχανία, ακόμα και σε οχήματα οδικής βοήθειας, μικρούς γερανούς.

Ψυγεία λαδιού υάρχουν σε 12-24-220 volt.   και τοποθετούνται στις επιστροφές των συστημάτων.  Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να ανακυκλώνουμε το λάδι χρησιμοποιώντας μια αντλία μεταφοράς λαδιού και ένα ψυγείο λαδιού.  Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά καλύτερο διότι η ανακύκλωση του λαδιού γίνεται πολλές φορές σε μιρκό χρονικό διάστημα.

Αυτός ο τρόπος είναι συνήθως ο πιο ενδεδειγμένος σε μεγάλες υδραυλικές μονάδες που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής μεταλλουργικών προιόντων, χυτηρίων, πλαστικών, χημικών.

Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχική μελέτη διότι μεταγενέστερα σε μεγάλες υδραυλικές μονάδες,  η τοποθέτηση είναι αρκετά δύσκολή και απαιτείται πολλές μετατροπές.

ArabicEnglishGreekRussian
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
Share